De omgeving van Terheijl in beeld

on zaterdag, 13 mei 2017. Posted in Blogs, Wandelroutes

Een filmpje van ROEG van RTV-Drenthe

De omgeving van Terheijl in beeld

In het programma ROEG van RTV Drenthe verscheen een filmpje waarin de natuur en het cultuurlandschap van de omgeving Terheijl/ Maatlanden/ Natuurschoon Nietap mooi in beeld komen.
Deze beelden zijn een mooie aanvulling ter illustratie op de route Het minder bekende bos bij Roden: Maatlanden en Natuurschoon Nietap (6km) en ook op de route die we besproken hebben in het vorige bericht Op stap met de monniken.
Het is niet toevallig dat beide routes ongeveer hetzelfde traject door het gebied nemen. Het is een logische ronde langs de mooiste punten in dit relatief kleine gebied.
In het filmpje wordt duidelijk hoe mooi het gebied is en wat er zo bijzonder is (de eerste 9-10 minuten gaan over het gebied bij Terheijl).
De moeite van het kijken waard.

Op stap met de monniken, een beleefroute

on woensdag, 26 april 2017. Posted in Nieuws, Wandelroutes

Impressie van de Uithof door Ulco Glimmerveen en omslag van het routeboekje

Onlangs werd tijdens de onthulling van het bord “Uithof Terhelle” het wandelrouteboekje “Op stap met de monniken” gepresenteerd.

In het boekje wordt de historie van Terheijl en omgeving nieuw leven ingeblazen. Door middel van de route wordt beschreven wat er in de streek gebeurde en wat daar nog van te zien is.

Inschrijving Avondvierdaagse Roden gestart

on donderdag, 14 april 2016. Posted in Nieuws

‘We hopen het succes van vorig jaar te overtreffen’

Inschrijving Avondvierdaagse Roden gestart

Persbericht

De sport- en cultuurcoaches van Noordenveld en Sportstimulering Noordenveld organiseerden vorig jaar na jaren van afwezigheid weer een avondvierdaagse in Roden. Niet bepaald zonder succes, want na een relatief korte aanloopperiode verschenen een kleine zeshonderd(!) mensen aan de start. Gewoon een enorm succes dus. Vandaar dat het geen verrassing is dat er ook dit jaar weer een avondvierdaagse georganiseerd wordt en wel op 7, 8, 9 en 10 juni. De organisatie hoopt het succes van vorig jaar te overtreffen.

Wandelroutes van de Historische Kring gemeente Leek e.o.

on zaterdag, 02 januari 2016. Posted in Nieuws, Wandelroutes

Wandelroutes van de Historische Kring gemeente Leek e.o.

Recent hebben leden van de Historische Kring gemeente Leek e.o. drie interessante wandelroutes uitgebracht. Hierbij wordt door Leek, Nietap en Roden gewandeld. De routes die geïllustreerd zijn met veel foto's zijn met name interessant voor wandelaars die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Leek. We zetten de drie routes voor u op een rij.