Een eindje om bij Roderwolde en Kleibosch

Wandelpad door de Onlanden bij Roderwolde en De Kleibosch

Deze keer iets anders. Een verslag van een wandeling via eindjeomindrenthe.nl vanuit Roderwolde, door de Onlanden en de Kleibosch. Een geweldig mooie natuurbeleving. Een echte aanrader.

Vanaf de parkeerplaats bij de mooiste molen van de wereld.. nou ja.. de mooiste molen die ik ken (ik ben wat bevooroordeeld), olie- en korenmolen Woldzigt in Roderwolde, kun je aan de wandeling beginnen. Als je bij de start om je heen kijkt, heb je al zicht op het pittoreske Roderwolde met de molen en het witte kerkje, de Jacobskerk en vlak daarnaast het ooievaarsnest dat elk jaar bezet is. Het was niet goed te zien, maar ik denk dat er jongeren in het nest zaten.
In de verte, ergens in de Onlanden, is het geluid van de koekoek al te horen.

Op stap met de monniken bij de Uithof Terhelle

Onlangs werd tijdens de onthulling van het bord “Uithof Terhelle” het wandelrouteboekje “Op stap met de monniken” gepresenteerd.
In het boekje wordt de historie van Terheijl en omgeving nieuw leven ingeblazen. Door middel van de route wordt beschreven wat er in de streek gebeurde en wat daar nog van te zien is.

Op stap met de monniken bij de Uithof Terhelle - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Leekstermeerwandeltocht 18 mei 2019

Leekstermeerwandeltocht 25km

Leekstermeerwandeltocht 18 mei 2019: wandelen voor de crisisopvang van Zienn!

Ieder jaar beleven 1000 wandelaars een mooi wandeltocht door het gebied nabij het Leekstermeer. Op zaterdag 18 mei as organiseert de Rotaryclub Groningen-West dit voor de 14e keer. Dit jaar worden alle inschrijfgelden en sponsorgelden geschonken aan de vrienden van Zienn. 

Stiltewandeling kan minder stil zijn dan je denkt

‘Over mindful lopen’

Vanmorgen heb ik de “Stiltewandeling Westervelde” gelopen. Deze wandeling heb ik in stilte en mindful/aandachtig gelopen. Mindfulness is opmerken wat zich van moment tot moment aan je voordoet. Dit kunnen bijvoorbeeld gedachten, geluiden, lichamelijke gewaarwordingen of emoties zijn. Maar wanneer is een wandeling een stiltewandeling?
De wind waait gewoon door de bomen, houdt er geen rekening mee dat ik een stiltewandeling aan het maken ben
De vogels zingen gewoon hun lied, zij houden er geen rekening mee dat ik een stiltewandeling aan het maken ben.