Brede paden

Nieuw: Coronawandelroutes

     

2020 is een raar jaar geworden. Ineens hebben we allemaal hetzelfde probleem. Iedereen heeft te maken de gevolgen van de coronaviruspandemie en social distancing. Veel mensen zijn hele dagen thuis, wat af en toe lastig kan zijn om vol te houden.
Blijf thuis! Dat is het advies en daar houden wij ons aan.
Maar als je echt even er uit wilt, ga dan niet allemaal naar hetzelfde mooie bos, maar loop bijvoorbeeld over brede paden en wegen die niet heel druk zijn.

Om toch even de spreekwoordelijke frisse neus te kunnen halen en even aan de vier muren te ontsnappen, hebben we een aantal speciale wandelroutes gemaakt.
Een ommetje is goed voor lichaam en geest. Maar hou je aan de voorschriften van het RIVM en de overheden.
Even naar buiten is ook gezond omdat je lichaam onder invloed van zonlicht vitamine D te aanmaakt, dat goed is voor de weerstand.

We noemen ze “Ruim-baan Ommetjes”. Dit zijn korte wandelroutes over brede paden en paden waar je makkelijk kunt uitwijken om zo voldoende afstand van anderen te kunnen houden.

Op stap met de monniken bij de Uithof Terhelle

Onlangs werd tijdens de onthulling van het bord “Uithof Terhelle” het wandelrouteboekje “Op stap met de monniken” gepresenteerd.
In het boekje wordt de historie van Terheijl en omgeving nieuw leven ingeblazen. Door middel van de route wordt beschreven wat er in de streek gebeurde en wat daar nog van te zien is.

Op stap met de monniken bij de Uithof Terhelle - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Leekstermeerwandeltocht 18 mei 2019

Leekstermeerwandeltocht 25km

Leekstermeerwandeltocht 18 mei 2019: wandelen voor de crisisopvang van Zienn!

Ieder jaar beleven 1000 wandelaars een mooi wandeltocht door het gebied nabij het Leekstermeer. Op zaterdag 18 mei as organiseert de Rotaryclub Groningen-West dit voor de 14e keer. Dit jaar worden alle inschrijfgelden en sponsorgelden geschonken aan de vrienden van Zienn. 

Stiltewandeling kan minder stil zijn dan je denkt

‘Over mindful lopen’

Vanmorgen heb ik de “Stiltewandeling Westervelde” gelopen. Deze wandeling heb ik in stilte en mindful/aandachtig gelopen. Mindfulness is opmerken wat zich van moment tot moment aan je voordoet. Dit kunnen bijvoorbeeld gedachten, geluiden, lichamelijke gewaarwordingen of emoties zijn. Maar wanneer is een wandeling een stiltewandeling?
De wind waait gewoon door de bomen, houdt er geen rekening mee dat ik een stiltewandeling aan het maken ben
De vogels zingen gewoon hun lied, zij houden er geen rekening mee dat ik een stiltewandeling aan het maken ben.