Leekstermeerwandeltocht 18 mei 2019

Leekstermeerwandeltocht 25km

Leekstermeerwandeltocht 18 mei 2019: wandelen voor de crisisopvang van Zienn!

Ieder jaar beleven 1000 wandelaars een mooi wandeltocht door het gebied nabij het Leekstermeer. Op zaterdag 18 mei as organiseert de Rotaryclub Groningen-West dit voor de 14e keer. Dit jaar worden alle inschrijfgelden en sponsorgelden geschonken aan de vrienden van Zienn. 

Op stap met de monniken bij de Uithof Terhelle

Onlangs werd tijdens de onthulling van het bord “Uithof Terhelle” het wandelrouteboekje “Op stap met de monniken” gepresenteerd.
In het boekje wordt de historie van Terheijl en omgeving nieuw leven ingeblazen. Door middel van de route wordt beschreven wat er in de streek gebeurde en wat daar nog van te zien is.

Op stap met de monniken bij de Uithof Terhelle - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Geschikte wandelroutes voor rolstoelen en kinderwagens

Op de website van Wandelen rond Roden hebben we veel verschillende wandelroutes staan en de lijst wordt nog altijd uitgebreid. Het is natuurlijk heerlijk om te kunnen genieten van de mooie natuur en de interessante cultuur en geschiedenis tijdens uw wandelingen. Helaas zijn niet al onze routes voor iedereen geschikt. Veel bospaden zijn met een kinderwagen of rolstoel niet goed begaanbaar. Daarom lichten we hier een speciale route uit bij Leek en Midwolde die wel heel geschikt is om met kinderwagen en rolstoel te bewandelen. Bij alle routes op de site staat overigens aangegeven hoe goed deze begaanbaar zijn met kinderwagen en rolstoel, plus nog andere belangrijke informatie.

Stiltewandeling kan minder stil zijn dan je denkt

‘Over mindful lopen’

Vanmorgen heb ik de “Stiltewandeling Westervelde” gelopen. Deze wandeling heb ik in stilte en mindful/aandachtig gelopen. Mindfulness is opmerken wat zich van moment tot moment aan je voordoet. Dit kunnen bijvoorbeeld gedachten, geluiden, lichamelijke gewaarwordingen of emoties zijn. Maar wanneer is een wandeling een stiltewandeling?
De wind waait gewoon door de bomen, houdt er geen rekening mee dat ik een stiltewandeling aan het maken ben
De vogels zingen gewoon hun lied, zij houden er geen rekening mee dat ik een stiltewandeling aan het maken ben.