Geschikte wandelroutes voor rolstoelen en kinderwagens

Op de website van Wandelen rond Roden hebben we veel verschillende wandelroutes staan en de lijst wordt nog altijd uitgebreid. Het is natuurlijk heerlijk om te kunnen genieten van de mooie natuur en de interessante cultuur en geschiedenis tijdens uw wandelingen. Helaas zijn niet al onze routes voor iedereen geschikt. Veel bospaden zijn met een kinderwagen of rolstoel niet goed begaanbaar. Daarom lichten we hier een speciale route uit bij Leek en Midwolde die wel heel geschikt is om met kinderwagen en rolstoel te bewandelen. Bij alle routes op de site staat overigens aangegeven hoe goed deze begaanbaar zijn met kinderwagen en rolstoel, plus nog andere belangrijke informatie.

Een kort rondje bij Leek en Midwolde

De route die we hier uitlichten is een route van ongeveer 6 kilometer over het Landgoed Nienoord in Leek. Deze route is geheel verhard, niet te lang en er zijn veel verschillende dingen te zien. U wandelt over landgoed Nienoord waar de prachtige borg van Nienoord op staat. Borgen vindt u alleen in Groningen, maar ze verschillen eigenlijk niet van een burcht, de naam wordt bepaald door de plaats. Tegenwoordig is de borg niet meer bewoond, maar is er een rijtuigenmuseum in gevestigd. Wat u ook zeker niet mag missen tijdens deze wandeling is de Schelpengrot. De Schelpengrot diende vroeger als schatkamer van de borg en is prachtig versierd met een mozaïek van schelpen. Verder is op het landgoed ook het familiepark Nienoord gevestigd, dat allerlei vertier biedt voor gezinnen met kinderen. Ook komt de route langs weidse graslanden. Voor een uitgebreide beschrijving van de route kunt u hier klikken.

Tips voor wandelen met kinderen

Het rondje bij Leek en Midwolde biedt genoeg vertier voor jong en oud. Toch kan het soms met jonge kinderen goed zijn om enige voorbereidingen te treffen, daarom geven we hier nog enkele tips voor een geslaagde wandeling met jonge wandelaars.

  • Stel leuke doelen voor tijdens de wandeling. Zo voorkom je dat je kind alleen maar meewandelt en zich gaat vervelen. Doelen kunnen heel eenvoudig zijn; wie vindt de mooiste dennenappel? Hoeveel koeien heb je geteld? Wie is er als eerste bij de Schelpengrot? Etc.
  • Breng de wandeling als een spannende activiteit; ‘We gaan vanmiddag een kasteel en een schelpengrot bezoeken’ klinkt voor een kind een stuk spannender dan ‘We gaan vanmiddag een wandeling maken’
  • Zorg voor een degelijke kinderwagen. Het rondje bij Leek en Midwolde is goed begaanbaar met de kinderwagen, desalniettemin is een degelijke kinderwagen het fijnst om mee te wandelen voor u en uw kind.
  • Neem wat lekkers te eten en te drinken mee en las af en toe een pauze in.

Stadswandelingen

Naast de leuke route over landgoed Nienoord zijn ook stadswandelingen vaak goed te doen met de rolstoel en kinderwagen. We hebben op dit moment een stadswandeling door Assen en een stadwandeling door Groningen online staan. Waar je wel rekening mee moet houden is dat deze routes vooral in het weekend erg druk kunnen zijn. Zeker voor kinderen kan dit soms voor veel afleiding zorgen en is een wandeling door een rustiger gebied met meer natuur vaak leuker.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Tags: Leek Midwolde Groningen stadswandeling Assen