Leekstermeerwandeltocht 18 mei 2019

Leekstermeerwandeltocht 18 mei 2019: wandelen voor de crisisopvang van Zienn!

Ieder jaar beleven 1000 wandelaars een mooi wandeltocht door het gebied nabij het Leekstermeer. Op zaterdag 18 mei as organiseert de Rotaryclub Groningen-West dit voor de 14e keer. Dit jaar worden alle inschrijfgelden en sponsorgelden geschonken aan de vrienden van Zienn. 

Er zijn 4 fraaie wandelroutes uitgezet van 10, 17½, 25 en 40 kilometer. Bij de start en langs de routes wordt u met versnaperingen en muziek ondersteunt. De finish is dit jaar bij de borg Nienoord. U wordt daar feestelijk onthaald. Inschrijven is mogelijk via de website www.leekstermeerwandeltocht.nl . Daar vindt u ook meer informatie over het goede doel.

Gun elke jongere in crisis een plek om te leven en wandel mee!

In de Crisisopvang vinden mensen tijdelijk onderdak en maken ze met begeleiding een nieuwe start. Er is begeleiding bij financiën, administratie, regelzaken, werk/dagbesteding, sociale contacten en natuurlijk het vinden van weer een nieuwe woonplek. Mensen wonen gemiddeld een half jaar in de crisisopvang. We proberen die periode zo aangenaam mogelijk te maken. Jaarlijks verblijven er tegen de 200 mensen in Leek onder wie rond de 50 kinderen en jongeren. Voor gezinnen zijn gezinsappartementen en die zijn niet zo groot dat er voor elk kind een eigen slaapkamer is. Vooral jongeren vinden een plek voor zichzelf heel fijn. Zo kunnen ze even rustig huiswerk maken of chillen. Met de opbrengst van De LeekstermeerWandeltocht 2019 kunnen we een leer- en relax-plek bouwen en inrichten voor de jeugd. En voor de jongsten hopen we een speelruimte in te richten.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Tags: Leek Leekstermeer Leekstermerwandeltocht