Brede paden

Nieuw: Coronawandelroutes

     

2020 is een raar jaar geworden. Ineens hebben we allemaal hetzelfde probleem. Iedereen heeft te maken de gevolgen van de coronaviruspandemie en social distancing. Veel mensen zijn hele dagen thuis, wat af en toe lastig kan zijn om vol te houden.
Blijf thuis! Dat is het advies en daar houden wij ons aan.
Maar als je echt even er uit wilt, ga dan niet allemaal naar hetzelfde mooie bos, maar loop bijvoorbeeld over brede paden en wegen die niet heel druk zijn.

Om toch even de spreekwoordelijke frisse neus te kunnen halen en even aan de vier muren te ontsnappen, hebben we een aantal speciale wandelroutes gemaakt.
Een ommetje is goed voor lichaam en geest. Maar hou je aan de voorschriften van het RIVM en de overheden.
Even naar buiten is ook gezond omdat je lichaam onder invloed van zonlicht vitamine D te aanmaakt, dat goed is voor de weerstand.

We noemen ze “Ruim-baan Ommetjes”. Dit zijn korte wandelroutes over brede paden en paden waar je makkelijk kunt uitwijken om zo voldoende afstand van anderen te kunnen houden.


Deels gaan de routes over wegen. Op dit moment rijden er weinig auto's, maar hou er wel rekening mee dat die er kunnen zijn.
Parkeer a.u.b. fatsoenlijk. We willen geen overlast veroorzaken.
Om snel veel wandelroutes te kunnen aanbieden werken we er geen routebeschrijving van uit, maar bieden ze aan als GPS-wandeling.
Ze zijn te vinden via deze linkhttps://gps.wandelenrondroden.nl/ruim-baan-ommetjes/

GPS wandelen is niet moeilijk. Alles wat je moet weten staat hier https://gps.wandelenrondroden.nl/hoe-werkt-het/
Je kunt de route op elke plek begnnen waar je wilt en afwijken van de route waar je wilt, want je hebt de kaart en je locatie op je telefoon.

We werden op het idee gebracht om deze routes te maken door Edith Boeker die ons interviewde voor het Roder Journaal. Toen we het hadden over wandelen in tijden van corona vroeg ze "waarom gaan jullie geen coronawandeling maken?" Dat vonden we een goed idee.
Maar om iedereen niet naar 1 gebied te leiden, maken we er meteen een hele serie Ruim-baan Ommetjes van.
We hopen dat ze jullie een beetje helpen om deze best lastige tijd goed door te komen.

Veel wandelplezier en vooral: blijf gezond en help anderen gezond te blijven!

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Tags: coronawandeling ommetjes