Wandelroutes van de Historische Kring gemeente Leek e.o.

on zaterdag, 02 januari 2016. Posted in Nieuws, Wandelroutes

Recent hebben leden van de Historische Kring gemeente Leek e.o. drie interessante wandelroutes uitgebracht. Hierbij wordt door Leek, Nietap en Roden gewandeld. De routes die geïllustreerd zijn met veel foto's zijn met name interessant voor wandelaars die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Leek. We zetten de drie routes voor u op een rij.

('t) Leek als vanouds
Deze circa 3,5 km lange route van Geert Hadders loopt door de centra van Leek en Nietap. Beide centra zijn recent heringericht, waarbij de leidraad de historische situatie was. Daar gaat de route over.
Met vele foto's en informatie worden de huidige en de oude situaties met elkaar vergeleken en kunnen historische situaties worden teruggevonden in het heden.
('t) Leek als vanouds is een route in boekvorm. Het boekje is verkrijgbaar via de Historische Kring Leek e.o.

Wandelroute Leek als vanouds

Wandelroute Leek aan de hand van informatiebordjes met QR codes
Deze korte wandelroute door het centrum van Leek en Nietap is gemaakt door Siebrand Homan. De informatiebordjes langs de route geven informatie over historische gebouwen en/of plekken in Leek. Naast de informatie op de bordjes heeft ieder bord een QR code. Deze code kunt u scannen met een smartphone. U moet daarvoor wel een app op uw telefoon zetten, een QR-code scanner. U krijgt dan nog meer achtergrondinformatie te zien.
De QR code route is te vinden en te printen vanaf de website van de Historische Kring Leek.

QR codes wandelroute

Wandelen Leek Westerbork: Rondje Leek en Noordenveld
Deze route is onderdeel van een langere route van Leek naar Westerbork. Dit eerste boekje bevat 2 trajecten, elk circa 8 km. De route is gemaakt door Agaath Biesma, Herman Oosterman en Edith Barf, ter nagedachtenis aan de 61 Joden uit Leek die in WW II via Westerbork zijn weggevoerd naar Duitsland en slachtoffer werden van het nazi-regime.
De route voert langs diverse joodse huizen en monumenten.
Dit routeboekje is te koop bij diverse verkooppunten in de regio (Bruna Leek, Daan Nijman Roden, Infocentrum Nienoord) en in de bibliotheek van de Historische Kring Leek e.o. aan de Tolberterstraat 68 in Leek (deze bodewoning bij het gemeentehuis is elke zaterdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur open).

Wandelen Leek Westerbork

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast.