Articles Tagged ‘Groningen - Wandelen Rond Roden’

Op deze pagina vind u een overzicht van al onze wandelroutes in de provincie Groningen.

Door de geschiedenis rond Noordlaren (7,5km)

Noordlaren en Midlaren

Deze route voert u over de mooie es van Noordlaren, over kronkelende zandpaden, door het heidegebied Vijftig Bunder en door het Noordlaarderbos. De omgeving is rijk aan geschiedenis, zowel oud als nieuw. Het grootste deel van het gebied is in beheer van Natuurmonumenten en wordt deels begraasd door Schotse Hooglanders.

Een kort rondje bij Leek en Midwolde (5km)

Nienoord, Leek

Deze route loopt over het landgoed van de borg Nienoord. Rondom de borg bevinden zich bossen en een weids polderlandschap. Op het landgoed bevinden zich tevens het Nationaal Rijtuigenmuseum, een schelpengrot, een zwemparadijs, een midgetgolfbaan en de speeltuin familiepark Nienoord.

Gemarkeerde routes

Soms is het lekker om zonder papieren of GPS-apparaat te lopen en gewoon de paaltjesroutes te volgen.

Daarom zijn op deze pagina de gemarkeerde wandelroutes verzameld die door het gebied lopen dat deze website bestrijkt: de kop van Drenthe en omliggende regio. De routes bevinden zich in delen van de drie noordelijke provincies en zijn van verschillende aanbieders, zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Het Drentse Landschap, Het Groninger Landschap en It Fryske Gea.

Op

...

Geschikte wandelroutes voor rolstoelen en kinderwagens

Op de website van Wandelen rond Roden hebben we veel verschillende wandelroutes staan en de lijst wordt nog altijd uitgebreid. Het is natuurlijk heerlijk om te kunnen genieten van de mooie natuur en de interessante cultuur en geschiedenis tijdens uw wandelingen. Helaas zijn niet al onze routes voor iedereen geschikt. Veel bospaden zijn met een kinderwagen of rolstoel niet goed begaanbaar. Daarom lichten we hier een speciale route uit bij Leek en Midwolde die wel heel geschikt is om met

...

Lijnwandeling Roden-Groningen (16km)

CS Groningen en Peerd van Ome Loeks

Deze lijnwandeling van circa 16 kilometer brengt de wandelaar van Roden naar Groningen of andersom. Onderweg passeert u de Kleibosch, het dorp Roderwolde en natuurgebied de Onlanden. Na de Onlanden volgt u vanuit Peizermade de oude verbinding naar Groningen. Dit fietspad voert u langs diverse volkstuincomplexen, door het Stadspark van Groningen totdat u bij het Groninger Station eindigt.

Nienoord/ Terheijl (16km)

Toegangspoort Nienoord, Leek

Deze route leidt u via het dorp Leek naar het bosgebied van Nietap en Terheijl. Via de weidsheid van de Onlanden en het Leekstermeer loopt u via het landgoed Nienoord weer terug naar Leek.

Een nieuwe tap werd Nietap
Via het centrum van Leek (provincie Groningen) loopt u naar het aan Leek vastgegroeide dorp Nietap (provincie Drenthe). Hier ontstond ooit een nieuw café, een nieuwe tap, waar de dorst gelest kon worden na

...

Noordenveld/ Westerkwartier (ca. 32km)

Leek en Midwolde

Een afwisselende wandeling die langs verschillende landschappen in Drenthe en Groningen voert. U komt tevens langs een aantal interessante cultuur-historische punten.

Monnikenwerk
U start de wandeling bij het kleine, maar o zo fijne Kleibos. Wat heeft dit bos met monnikenwerk te maken, vraagt u zich vast af. Het antwoord is: alles. Het Kleibos heet niet voor niets Kleibos. Het is één van de weinige plekken in Nederland waar potklei letterlijk voor het

...

Stadswandeling Groningen (7km)

A-kerk, Groningen

Groningen is zowel de naam van de enige grote stad als van de provincie. De stad ligt op het eindpunt van een lange zandrug, de Hondsrug, die zich over een lengte van 60 km uitstrekt tot voorbij de plaats Emmen in Drenthe.

Groningen is een levendige stad met interessante historie, fraaie architectuur, veel leuke horecagelegenheden en gezellige terrassen.

Tweedaagse landgoederen wandelroute Roden-Leek-Roden (2x20km)

Toegangspoort landgoed Nienoord, Leek

Deze wandelroute in twee delen is gemaakt op verzoek van de gemeenten Leek en Noordenveld. Beide buurgemeenten werken samen om toerisme en recreatie in de regio te versterken. Het project omvat meerdere wandelroutes, waarvan deze landgoederenroute er één is. De route verbindt twee nog bestaande landgoederen en het verdwenen landgoed Terheijl met elkaar.

Wandelroute Westerkwartier deel 1 (39km)

't Pad bij Nuis en Niebert

Deze lange route voert u door een afwisselend landschap, langs diverse borgen en onderweg zult u in het landschap en de namen van wegen een stuk cultuurhistorie herkennen.

Het Westerkwartier is voor Groningse begrippen landschappelijke een vreemde eend in de bijt. De provincie staat voornamelijk bekend om zijn open landschap met rechte lijnen, een overblijfsel uit de tijd van de grootscheepse ruilverkaveling. In plaats van het en der een akker of weide, kregen de boeren hun grond

...