Stiltewandeling Westervelde (5,3km)

In onze onrustige wereld staan we voortdurend bloot aan geluiden. Sommigen op de achtergrond, sommigen sterk op de voorgrond. Verkeer, elektrische apparaten, muziek en andere geluiden zijn bijna steeds aanwezig. Echte stilte is zeldzaam geworden en daarom misschien des te waardevoller geworden.

Mindfulness
Veel mensen zijn op zoek naar rust en stilte. Omdat wandelen al decennia als ontspannend wordt beschouwd, is de verbinding naar stiltewandelingen als een vorm van mindfulness al snel gemaakt.

Het klinkt misschien wat zweverig, maar wandelen door een stil natuurgebied kan helpen om de gedachten even stil te zetten en bewust te genieten van dat moment. Even alleen bezig zijn met de wandeling en je zintuigen open stellen voor de natuur: de stilte, de wind op je huid, regendruppels of de warmte van de zon voelen. Het kan helpen om volledig te ontspannen.

Rust en ruimte
Het beekdal van De Slokkert is een gebied waar nog vaak de zeldzame stilte te vinden is omdat modern omgevingslawaai nagenoeg ontbreekt. Het is een uitgestrekt, vrij leeg gebied. Bestaande uit weidse verwilderde graslanden, waar koeien en Galloways grazen en waar vogels en reeën ongestoord hun gang kunnen gaan. Vaak is het alleen de wind die je hier hoort of wordt de stilte doorbroken door vogels. Een ideale plek voor een stiltewandeling en een stukje mindfulness.

Uiteraard is dit ook de ideale plek voor wandelaars die "gewoon" van de rust en de ruimte van De Slokkert willen genieten. Wandelen is per slot van rekening ontspanning op zich, lekker buiten in de natuur.

Gastblog - Over mindful wandelen
Naar aanleiding van deze stiltewandeling heeft Maria Douwes-Hulzebos een gastblog geschreven over mindful wandelen: Stiltewandeling kan minder stil zijn dan je had gedacht. Dit is een ervaringsverhaal over hoe je mindful wandelen kunt.

 Rust en ruimte in Beekdal de Slokkert bij WesterveldeWandelen in stiltegebied

Route-informatie:

Wandelroute: Stiltewandeling Westervelde (5,3km)

Prijs: gratis

Korte beschrijving: Een mooie wandelroute door het uitgestrekte en rustige natuurgebied van beekdal De Slokkert bij Westervelde. Een stukje natuur waar u kunt genieten van rust en stilte.

GPS-coördinaten startpunt: 53.05335, 6.43790

Startpunt en parkeren
Parkeren: in de berm, ongeveer tegenover Schoolstraat 28 of 30, 9337PC, Westervelde. Er is ruimte genoeg. Parkeer netjes in de berm zodat er geen overlast ontstaat (dus aan de weiland-kant, niet aan de kant van de huizen).

Afstand: 5,3 kilometer

Tijd: 1,5 uur

Rolstoelen, kinderwagens: deels slecht begaanbaar

Honden: deels aangelijnd

Autovrij: 95%

Kies een icoon: PDF routebeschrijving, GPS wandelen via onze web-app of download GPX-bestand

Wandelroute Stiltewandeling Westervelde (5,3km) APP icoon

 

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)

Tags: Norg Noordenveld Westervelde Drenthe GPS-wandelen stiltewandeling stilte rust ruimte De Slokkert beekdal

Stiltewandeling Westervelde (5,3km) - 4.0 out of 5 based on 8 votes