Middellange wandelroutes (6-10km)

Wandelroutes van 6 tot 10 kilometer. Mooie rondwandelingen voor een paar uur wandelplezier.

Boswandeling Slotplaats en Oude Bosch, Bakkeveen (7km)

Slotplaats, Bakkeveen

Deze 7 km lange wandeling voert u door één van Frieslands grootste aaneengesloten bosgebieden. 2 natuurbeheerders beheren elk een ander deel van het gebied. De Slotplaats is eigendom van Natuurmonumenten en het Oude Bosch valt onder Staatsbosbeheer. Voor de wandelaar gaan beide gebieden naadloos in elkaar over. Op zich niet verwonderlijk, omdat er ooit sprake was van één groot landgoed.

Boswandeling Slotplaats en Oude Bosch, Bakkeveen (7km) - 4.0 out of 5 based on 8 votes

Het minder bekende bos bij Roden: Maatlanden en Natuurschoon Nietap (6km)

Vagevuur, Terheijl

Deze wandelroute van 6 km voert u langs een minder bekende kant van Roden, door de Maatlanden en natuurschoon Nietap. De laatste jaren worden er steeds meer plekken aan de natuur terug gegeven, wat resulteert in meer gevarieerde vegetatie in plaats van groene weilanden.

Het minder bekende bos bij Roden: Maatlanden en Natuurschoon Nietap (6km) - 4.6 out of 5 based on 11 votes

Rondwandeling Roden-Lieveren, langs waterloop en landerijen (10km)

Lieversche Diep bij de stuw

Deze afwisselende circa 10 km lange rondwandeling voert u onder andere langs havezate Mensinge, door het stroomdal van het Peizerdiep en Lieverse Diep (langs twee stuwen) en door de velden rondom het kleine dorpje Lieveren. Op de terugweg naar Roden loopt u langs de zoom van het Mensingebos.

Rondwandeling Roden-Lieveren, langs waterloop en landerijen (10km) - 4.7 out of 5 based on 14 votes

Door de geschiedenis rond Noordlaren (7,5km)

Noordlaren en Midlaren

Deze route voert u over de mooie es van Noordlaren, over kronkelende zandpaden, door het heidegebied Vijftig Bunder en door het Noordlaarderbos. De omgeving is rijk aan geschiedenis, zowel oud als nieuw. Het grootste deel van het gebied is in beheer van Natuurmonumenten en wordt deels begraasd door Schotse Hooglanders.

Door de geschiedenis rond Noordlaren (7,5km) - 3.8 out of 5 based on 15 votes

Historische rondwandeling Norg-Zuidvelde-Westervelde (7,5km)

Margarethakerk Norg

Deze afwisselende wandeling voert u terug in de tijd, langs oude boerderijen, archeologische monumenten, een oerbos en over de oude esgronden van Norg. U loopt voornamelijk over zandpaden en in de natuur.

Norg
De naam Norche komt al voor in oude documenten uit het begin van de Middeleeuwen.

Historische rondwandeling Norg-Zuidvelde-Westervelde (7,5km) - 4.1 out of 5 based on 12 votes

Stadswandeling Groningen (7km)

A-kerk, Groningen

Groningen is zowel de naam van de enige grote stad als van de provincie. De stad ligt op het eindpunt van een lange zandrug, de Hondsrug, die zich over een lengte van 60 km uitstrekt tot voorbij de plaats Emmen in Drenthe.

Groningen is een levendige stad met interessante historie, fraaie architectuur, veel leuke horecagelegenheden en gezellige terrassen.

Stadswandeling Groningen (7km) - 4.3 out of 5 based on 43 votes

Drentse Aa rond Zeegse/ Schipborg (6,5km)

Oever van de Drentse Aa

Deze wandeling bij de Drentse Aa van 6,5 kilometer brengt u in een bijzonder fraai deel van één van Nederlands nieuwste Nationale Parken: het stroomdalgebied van het riviertje de Drentse Aa. Grote delen van dit riviertje zijn bewaard gebleven in de oorspronkelijke staat. U kunt de grote lussen zien waarmee de Aa door het natte stroomdalgebied slingert.

Drentse Aa rond Zeegse/ Schipborg (6,5km) - 4.0 out of 5 based on 27 votes

Landelijk lopen in Langelo (9km)

Markegrens Langelo

Deze wandelroute voert u door bos met stuifduinen, door het open boerenland, door het brink- en esdorp Langelo en door een stuk gevarieerd bos met talloze kronkelende paden.

Korte historie
Het dorp Langelo is zowel een brink- als een esdorp. Veel dorpen in Drenthe kennen deze combinatie. Een brink was meestal een open stuk grasland (al dan niet met bomen) waar van oorsprong het vee gezamelijk werd kon grazen. De huizen in een dorp stonden meestal rondom de brink.

Landelijk lopen in Langelo (9km) - 3.6 out of 5 based on 13 votes