Boscamping Langeloërduinen

boscampingBoscamping Langeloërduinen ligt midden in het bos en toch op loopafstand (700 meter) van het centrum van Norg. Het terrein is ingedeeld door de natuur en maakt deel uit van het natuurgebied de Langeloërduinen. Er zijn geen afgebakende staanplaatsen. In het houten receptiegebouw is behalve een receptie ook een centrale ruimte waar u een boek kunt lenen en een kopje koffie of thee kunt halen. Wij ontvangen natuurlijk graag wandelaars (en fietsers) en bieden u naast onze fraaie en riante kampeerplaatsen twee basis Trekkershutten. Sinds vorig jaar staan er ook twee Comfort Trekkershutten tot uw beschikking met centrale verwarming in alle ruimtes, twee slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. Deze worden vrijwel het gehele jaar verhuurd.
U verblijft dan wel midden in het bos maar heeft wel op iedere plek de beschikking over elektra (meestal 10 ampére) en WiFi.
Norg ligt slechts 8 kilometer van Roden verwijderd.
Echt een fijne plek voor een wandelvakantie of een wandelweekend, we nodigen u van harte uit voor een kort of langer verblijf!
Wim en Hillian Strijland
www.boscamping.nl

 

Doen

Het Nationaal Gevangenismuseum

gevangenismuseumHet Nationaal Gevangenismuseum is een modern en interactief museum dat de geschiedenis van misdaad en straf door de eeuwen heen toont. Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan of een cel van binnen gezien? In het Gevangenismuseum kan het allemaal.
Onder leiding van een gids kan de voormalige strafgevangenis ‘de Rode Pannen’ worden bezocht of kunnen er ritjes gemaakt worden in een echte oude boevenbus.
Voor kinderen is er veel te beleven, de Lange Leo kinderroute, de spannende ‘Vloek van Veenhuizen’ speurtocht of buiten spelen in de klauterbajes.
Tevens kan men overnachten in één van de oude bewaarderswoningen die zijn omgebouwd tot vakantiewoningen.

Zie voor meer informatie, prijzen en openingstijden: www.gevangenismuseum.nl

 

 

 

Het Scheepstra Kabinet

Scheepstra-kabinetHeeft u nog leren lezen met de leesplank en uit de boekjes van Ot en Sien? Haal uw herinneringen aan die tijd op in het Scheepstra Kabinet. Neem plaats in de schoolbankjes en beleef uw schooljaren opnieuw! Maak kennis met het gedachtengoed van Hindericus Scheepstra, de auteur van al die onvergetelijke boekjes voor het leesonderwijs in Nederland.
Adres: Schoolstraat 1 te Roden.

Voor degenen die nog wat langer in de wereld van Hindericus Scheepstra en Ot en Sien willen vertoeven heeft het Scheepstra Kabinet de Ot en Sien wandelroute.

Website: http://www.scheepstrakabinet.nl/ 

 

Speelgoedmuseum Kinderwereld

kinderwereldSpeelgoedmuseum Kinderwereld is een kijk- en doemuseum, waar zowel binnen als buiten heel veel te beleven valt. In de vaste presentatie treft u een deel van de enorme collectie antiek speelgoed aan en jaarlijks worden wisselende thematentoonstellingen georganiseerd met veel activiteiten voor de kinderen.

Kinderwereld is een museum met veel speelgoed om naar te kijken, maar ook heel veel om zelf mee te spelen; o.a. behendigheidsapparaten, oud kruidenierswinkeltje, knutselkamer en speelzolder. Buiten, op de grote ouderwetse speelplaats, kan iedereen letterlijk uit de voeten met nostalgisch speelgoed.

Kortom, Speelgoedmuseum Kinderwereld staat garant voor een uitstapje met veel kijk- en speelplezier voor het hele gezin!

Adres en telefoon: Brink 31, 9301 JK Roden (050 5018851)

Raadpleeg voor informatie: www.museumkinderwereld.nl