Het gebied rondom Roden biedt eindeloze opties om lekker te gaan wandelen. Het kan een lange wandeling worden die een hele dag in beslag neemt, of een lekker uurtje om. In de prachtige omgeving van Roden zijn bossen en velden genoeg. Het is natuurlijk de ultieme beloning om tijdens de wandeling de warme huissokken voor heren uit te trekken en lekker op te warmen met een lunch in een gezellig restaurant. In deze blog staan de vier leukste en lekkerste restaurants waar je vanuit Roden heen kunt wandelen.

De Jufferen Lunsingh in Westervelde

De eerste optie voor een hele uitgebreide lunch is om naar De Jufferen Lunsingh in Westervelde te wandelen. Dit is tevens de meest uitgebreide plek om te gaan lunchen tijdens of na een wandeling, dus hou dat in gedachten tijdens het plannen van de dag. Kies er bijvoorbeeld voor om op zondagochtend vanuit Roden richting Westervelde te wandelen en de middag te genieten in het prachtige restaurant. De Jufferen Lunsingh is een landhuis gelegen in de bossen. Kies voor een lichte lunch of een lunch bestaande uit vier heerlijke gangen. Reserveren wordt op prijs gesteld.

Bospaviljoen de Norgerberg

De tweede locatie in het rijtje is het klassieke restaurant Bospaviljoen de Norgerberg, uiteraard gelegen bij de Norgerberg. Het is mogelijk om vanuit Roden naar de Norgerberg te wandelen in 1,5 tot 2 uur lopen. Trek dus lekkere warme geiten wollen sokken aan voor deze wandeling. Een andere optie is om de auto te pakken en deze te parkeren bij de grote parkeerplaats en vanuit daar een route te lopen rondom de Norgerberg en haar bossen. Eenmaal teruggekeerd of aangekomen kun je genieten van een lekkere lunch bij het Bospaviljoen de Norgerberg. Verwacht klassieke lunchgerechten zoals kroketten of carpaccio op brood.

Brasserie Jachtlust in Steenbergen

Een nog wat nieuwere optie voor een lekkere lunch tijdens een wandeling vanuit Roden is Brasserie Jachtlust. In hetzelfde pand hebben jarenlang andere eigenaren gezeten, maar het restaurant is recent overgenomen en volledig opgeknapt. De brasserie ziet er gezellig uit van binnen en de koks bereiden lekkere lunch en diner gerechten. Vanuit Roden kun je door het Mensingebos wandelen naar het kleine dorpje Steenbergen. Brasserie Jachtlust is het enige restaurant in het dorpje, en zeker de moeite waard om langs te gaan.

Restaurant Cuisinerie Mensinge in Roden

Wanneer je in Roden woont is het super makkelijk om lekker de bossen in te duiken en een ronde te gaan wandelen. Het Mensinge bos is bij velen favoriet door haar brede paden en meertjes in het bos waar honden lekker kunnen zwemmen. Uiteraard zit er een prachtig pand bij de entree, of uitgang, van het Mensinge bos. Restaurant Cuisinerie Mensinge in Roden is gelegen in een oud pand en serveert heerlijke lunch. Ook is het hier mogelijk om een lekkere high-tea te nuttigen. Een goede plek om na een wandeling even lekker bij te komen. Het restaurant staat op het landgoed Mensinge dat al zeshonderd jaar oud is.