Wil je de kinderen graag een stuk laten zien van Roden? Dan is een wandeling door de prachtige natuur hiervoor bij uitstek geschikt. Leuke actieve uitjes in Roden zijn namelijk niet alleen leuk, maar vaak ook ontzettend leerzaam. Omdat we natuurlijk heel goed begrijpen dat kinderen een stuk minder ver kunnen lopen dan volwassenen, hebben we een aantal leuke routes die niet veel langer zijn dan 2 tot 3 kilometer. Zo is het bijvoorbeeld leuk om langs het Kabouterpad te lopen. Waarom en waar je allemaal op moet letten tijdens deze wandeling, vertellen we je nu.

Wandelen langs het kabouterpad

De leukste wandeling voor kinderen in Roden is de Kabouterpad. Deze wandeling is 2,5 kilometer lang en speciaal ontworpen voor kinderen. De route is gemarkeerd met kabouter sporen en er zijn diverse leuke opdrachten te vinden langs de route. Zo kunnen kinderen op zoek gaan naar kabouters, hutten bouwen en spelletjes doen. Hoe leuk is dat? Toch zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden, vooral wanneer het wat minder weer is. Daarom geven we je straks ook een aantal handige tips voor tijdens het wandelen van deze route.

De route zelf

Het Kabouterpad start bij Speelbos de Drentse Aa in Roden. Hier is een grote speeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven voordat ze aan de wandeling beginnen. De route gaat vervolgens door het bos, waar kinderen van alles kunnen beleven. Ga met je kinderen naar een park waar ze kunnen klimmen over boomstammen, springen over stapstenen en balanceren op een evenwichtsbalk. Als de kinderen zijn uitgespeeld, is het tijd om verder te gaan. Tijdens deze route zijn er namelijk allerlei leuke opdrachten te vinden die ze moeten uitvoeren. Zo kunnen ze verschillende kabouterhuisjes zoeken, een te gekke kaboutermutsen voor zichzelf knutselen en uiteindelijk zelfs een kabouterdiploma halen.

Handige tips voor tijdens de route

Zoals beloofd, laten we je niet zomaar beginnen met het kabouterpad. Daarom hebben we eerst nog een aantal tips, zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan. Het belangrijkste is om goede en vooral ook stevige schoenen aan te trekken. Omdat de route door het bos gaat, is het belangrijk ook te zorgen voor regenkleding. Het weer kan namelijk nogal wisselvallig zijn en dan is een bos natuurlijk niet de ideale plek voor nette kleding. Omdat er flink wat van de kinderen gevraagd wordt, is het belangrijk wat eten en drinken mee te nemen, zodat ze weer op krachten kunnen komen onderweg.

Andere leuke wandeling voor de kinderen

Heb je het kabouterpad helemaal uitgelopen of wil je toch liever wat anders? Dat kan! Roden heeft namelijk nog veel meer leuke routes, die qua afstand en bezienswaardigheden speciaal voor kinderen zijn. Wat dacht je van de Planetenpad route, die ongeveer 1,5 kilometer lang is of voor de wat oudere kinderen, de Hunebedwandeling waarbij je natuurlijk langs de Hunebedden komt. Aan de ouders dus de taak om de kinderen precies te vertellen wat de Hunebedden zijn en hoe ze zijn ontstaan. Om je alvast een tip te geven; het heeft iets te maken met een bed voor reuzen, maar daar laten we het dan ook bij.