Uitleg over deze GPS wandelen website en wandelapp

Het is heel makkelijk. We leggen het in een paar stappen uit.

Wat je nodig hebt is een smartphone (of tablet als je wilt) met een data-abonnement en GPS. De meeste smartphones hebben dat. Veel data-abonnementen hebben een databundel van een aantal megabytes tot gigabytes. Ruim voldoende voor deze app.

1-data-en-GPS-aan

1) Om de website en kaarten te buitenshuis kunnen zien heb je internet nodig. Zet daarvoor data aan (zie linker rode pijl).
Om langs de route te kunnen navigeren moet jouw locatie op de kaart getoond worden. Zet daarvoor locatie aan. Dat is GPS.
Bij veel telefoons kom je snel bij deze instellingen door aan de bovenkant van het scherm van boven naar beneden over het scherm te vegen.

2) Ga naar de route van je keuze.

Algemeen: de blauwe marker is gewoon het midden van de kaart, die kun je negeren.
Start en einde zijn de groene en rode marker (bij een rondwandeling staan die op dezelfde plek, dus vaak is alleen de rode zichtbaar).

2-open-routepagina

3) Om de routekaart ter grootte van je hele scherm weer te geven: klik op het icoon dat de rode pijl aangeeft. De website werkt nu net als een app op je telefoon.
Je zult waarschijnlijk een pop-up melding krijgen waarin je wordt gevraagd om toestemming te geven om de website op volledig scherm weer te geven. Klik “Toestaan”.
Wil je weer terug naar het gewone formaat: klik dan weer op hetzelfde icoon links.

3-klik-icoon-voor-volledig-scherm

4) Om nu jouw locatie op de kaart weer te geven zodat je de lijn van de route kunt volgen: klik het onderste icoon links.
Je zult weer een melding krijgen. Nu met de vraag of deze website jouw locatie mag gebruiken.
Klik: “Toestaan”.
Je zult nu vrij snel zien dat de kaart verschuift en een blauwe cirkel op het midden van de kaart verschijnt. Daar ben jij!
Als je op de startlocatie van de route bent kun je nu de lijn volgen.
Soms is het handig om in te zoomen met het plus-teken om goed te kunnen zien waar je je bevind en hoe de route loopt.
Op langere rechte stukken is het handig om overzicht te hebben en uit te zoomen door op het min-teken te klikken.
Klik zo vaak als je wilt op de plus of min.

4-klik-GPS-icoon-voor-locatie

Privacy (voor wie zich afvraagt hoe het zit met toestemming geven voor gebruik van locatie):
Ook al vraagt de website of het jouw locatie mag gebruiken: die informatie wordt alleen gebruikt door jouw toestel. Wij (of anderen) zullen via deze app nooit weten waar jij je bevind. Als we dat al zouden willen: dat kunnen we niet.
Het gebruik van de GPS-functie is net als bij apps die je locatie gebruiken zoals navigatie, sport-apps, etc. Bij die apps geef je meestal toestemming om je locatie te gebruiken wanneer je die installeert.
We gebruiken de karten van Open Street Maps (OSM).

We hopen dat jullie veel wandelplezier hebben met deze app!

Heb je nog vragen: stel ze hieronder via het reactieformulier.