Ga je er graag op uit om het bos in te trekken en een flinke wandeling te maken? Genieten van de prachtige omgeving en de rust terwijl je de heerlijke geur van de natuur opsnuift. Zo’n wandeling kan haast niet beter. Of toch wel? Neem tijdens de wandeling tijd voor een lekkere picknick om op kracht te komen en van elkaars gezelschap te genieten.

Een zomerse salade om mee te nemen

Wil je een picknickmand vol lekkers meenemen om tijdens de wandeling van te genieten? Als het een warme dag belooft te worden, is het raadzaam een verfrissende maaltijd te maken die je goed gekoeld kunt houden. Een manier om dat te doen, is door een groentesalade met gegrilde groentes te maken. Door de groentes van te voren te bereiden, blijven ze beter bestand tegen het warme weer. Voeg bijvoorbeeld gegrilde courgette toe aan de salade. De courgette is zowel warm als afgekoeld super lekker om te eten. Nog andere groentes om vooraf te grillen en aan de salade toe te voegen, zijn bijvoorbeeld paprika, aubergine en broccolini. Super gezond en heel voedzaam tijdens een stevige wandeling.

Belegde boterhammen

Altijd lekker om tijdens een picknick te eten, zijn belegde boterhammen. Die zijn bovendien handig om te eten wanneer je tijdens de wandeling geen rustpauze neemt. Houd wel rekening met het beleg dat je op de broodjes doet. Verse vleeswaren of kaas blijven bij warm weer minder lang lekker. In dat geval kun je ervoor kiezen om thuis een ei te bakken of te koken of om je boterham te beleggen met jam. Pak vervolgens de boterhammen in met aluminiumfolie, zodat de broodjes langer gekoeld blijven.

Gesneden fruit

Een groot succes, ook voor kinderen, is het smullen van gesneden fruit. Super verfrissend en vol met vitamines waar je bij de wandeling profijt van hebt. Denk aan meloen en mango die je van tevoren in stukken snijdt en neem voldoende bananen, appels of peren mee. Net wat je in huis hebt en wat je makkelijk mee kunt nemen.

Genoeg vocht

Extra belangrijk tijdens een warme wandeling is dat je voldoende water en drinken meeneemt. Vooral water is essentieel. Een lekker sapje tussendoor is in eerste instantie geen probleem, maar de suikers in het frisdrank dragen niet bij aan je vochtgehalte. Zorg er daarom voor dat je veel water meeneemt en dat iedereen voldoende gehydrateerd raakt. Wil je het water een extra smaakje geven, voeg er dan plakjes citroen, limoen of komkommer aan toe.

Veel meenemen tijdens de wandeling?

Als je tijdens een wandeling gaat picknicken, dan heb je het nodige aan etenswaren en spullen nodig. Niet per se even praktisch. Zorg er daarom voor dat je niet meer meeneemt dan echt nodig. Hoewel het verleidelijk is om de koelbox vol te gooien, moet je die vervolgens meeslepen. Wat je dan kunt doen, is ervoor kiezen dichtbij de geparkeerde auto te blijven als je gaat wandelen. Zo kun je halverwege gemakkelijk naar de auto om de spullen voor de picknick op te halen. Neem wel de flessen water mee, zodat iedereen onderweg genoeg te drinken heeft.