Roden is een prachtige plek en bovenal ontzettend populair bij veel wandelaars en dat is natuurlijk niet voor niets! De natuur is er prachtig en ook de routes zijn geschikt voor allerlei type wandelaars. Dus of je nu een echte hiker bent of gewoon wilt kunnen genieten van de natuur en het vlakke landschap, dan is Roden de plek waar jij met je wandelschoenen naartoe moet als je het ons vraagt. Toch zijn er nog wel een aantal zaken om rekening mee te houden, waaronder het dragen van de juiste wandelsokken. Zo kan het namelijk niet alleen per persoon verschillen welke sokken je het beste kunt dragen, maar speelt ook het weer en de omgeving waarin je wandelt een belangrijke rol. Hoe dit precies zit en hoe je zorgt dat je de juiste sokken kiest, vertellen wij je aan de hand van een aantal handige tips.

Kies het juiste materiaal

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat het dragen van wandel sokken enorm belangrijk is, daarom gaan we direct door met het delen van wat handige tips. De eerste tips die we je willen geven, is het type materiaal. Zo kun je kiezen uit wollen sokken, synthetische vezels en bamboe. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, maar zijn wollen sokken als je het ons vraagt, veruit het meest populair. De reden is dat deze sokken bekendstaan om hun isolerende werking en ook natuurlijke vochtafvoer. Ideaal dus voor wanneer je snel last hebt van zweetvoeten.

Zorg voor de juiste dikte en ook lengte

De dikte en lengte trouwens van wandelsokken kunnen variëren, afhankelijk van het seizoen en het type wandeling dat je maakt. De juiste wandelsokken kiezen is dus ontzettend belangrijk. Maar hoe maak je nu de juiste keuze? Over het algemeen geldt dat dikkere sokken meer demping bieden, terwijl dunnere sokken geschikt zijn voor warmere dagen of lichtere wandelingen. Voor lange wandelingen of wandelingen in ruw terrein kun je het beste kiezen voor middeldikke tot dikke sokken die net boven je wandelschoenen uitkomen. Deze bieden extra bescherming en ondersteuning aan je voeten en ook enkels, niet te vergeten. Ga je voor een wat kortere wandeling of voor een wandeling op vlak terrein, dan is het aan te raden om voor een dunne sok te kiezen, die net iets onder je wandelschoenen valt.

Let op de pasvorm

Naast het materiaal, de dikte en de lengte is ook de pasvorm van wandelsokken van groot belang. Het is belangrijk dat de sokken goed aansluiten aan je voeten, zonder te strak te zitten of te gaan schuiven. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je last krijgt van rode voetuitslag tijdens het wandelen, wat niet alleen je prestaties, maar ook motivatie vaak kan belemmeren. Kijk dus goed naar het type sok. Zo kun je kiezen uit sokken voor heren, dames, maar natuurlijk ook unisex. Kijk daarbij ook goed naar de juiste maatvoering, aangezien dit per merk kan verschillen. Vaak heeft ieder merk wel een maattabel, zodat je precies kunt aflezen welke maat je nodig hebt, op basis van jouw voet omvang en lengte.