Wandelen Rond Roden is bedoeld om u te laten kennismaken met de mooie natuur en de cultuur-historie van de Kop van Drenthe en het omringende gebied door middel van wandelroutes van verschillende afstanden.

De website is zowel bedoeld voor mensen die deze mooie omgeving nog niet kennen als voor regiogenoten, om nieuwe en nog onontdekte plekken te leren kennen.

U zult op deze website wandelingen van verschillende afstanden vinden in een straal van circa 30 kilometer rondom Roden. Dit omvat naast de gemeente Noordenveld ook het mooie Westerkwartier, de bruisende stad Groningen, het gemoedelijke Assen en het gebied tussen deze plaatsen in. Een gebied waar veel rust en ruimte te vinden is en dat rijk is aan afwisselend natuurschoon. Doordat de kop van Drenthe grenst aan de provincies Groningen en Friesland, beslaan de wandelingen op deze website delen van deze drie provincies.
Wandelen Rond Roden is dus niet gebonden aan gemeente- of provinciegrenzen.

Bij de routes (die u gemakkelijk kunt uitprinten) zit steeds interessante achtergrondinformatie. U zult bij het verkennen van de site dan ook zeker ontdekken dat er rondom Roden vele mogelijkheden voor leuke uitjes zijn. Van familiepark Nienoord tot de musea in Roden, Groningen en Assen.

WandelenRondRoden.nl is een samenwerking van Fokko van der Leest en Karin van der Leest-Vegt. Fokko heeft de website en de foto's verzorgd, Karin de teksten. De routes worden soms gezamenlijk, soms afzonderlijk van elkaar gemaakt.
Wandelen Rond Roden is gestart in 2013. Sindsdien is de website geleidelijk gegroeid en verbeterd. De bezoekersaantallen laten zien dat er veel gebruik wordt gemaakt van onze website en de wandelroutes. Daar doen we het voor!

We hopen dat u geniet van onze wandelroutes en de mooie regio.
Op alle routes, tekst en foto's op Wandelen Rond Roden berust copyright. Gebruik/ overname alleen na toestemming.

 

De regio waarin wij wandelroutes maken