Houd jij meer van actieve vakanties dan vakanties waarbij je vooral lui aan het strand ligt? Dan is het zeker te overwegen om naar de Veluwe te gaan. Niet alleen is het relatief dichtbij, gezien je er makkelijk met de auto heen kunt, ook heeft de Veluwe een hoop te bieden wat betreft activiteiten. Dus houd je van avontuur en vind je het leuke om nieuwe dingen uit te proberen? Lees dan snel verder om erachter te komen wat de Veluwe allemaal te bieden heeft. Ook op www.leisuretime.com kun je terecht voor inspiratie.

Fietsen

Natuurlijk hoort fietsen bij een van de meest geliefde activiteiten die mensen op de Veluwe doen. Gezien het uitgebreide netwerk van fietspaden, is dit de meest ideale plek om de natuur op de fiets te ontdekken. Er zijn kortere routes, maar ook langere routes voor de meer gevorderde fietsers. Ook is het leuk om dit met het gezin te doen.

Paardrijden

Verder kun je de Veluwe heerlijk op de paard verkennen. Er zijn namelijk ook speciale routes die zijn gemaakt voor paardrijders. Als je je eigen paard hebt, kun je overwegen om deze mee te nemen. Maar ook voor de mensen zonder paard, die het toch leuk lijken om paardrijden op de Veluwe te ontdekken, zijn er mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdere maneges die tochten op de paard organiseren, welke vaak ook onder begeleiding zijn. Op deze manier kun je de mooiste plekken ontdekken, op een hele bijzondere manier!

Klimmen

Als je ervan houdt om meer de grenzen op te zoeken en je houdt ook wel van een adrenaline kick, dan is klimmen misschien ook wel iets voor jou. Er is bijvoorbeeld een heel mooi klimbos in de Veluwe. Ook is het super leuk om dit met de kinderen te doen!

Mountainbiken

Om in het adrenaline thema te blijven, is ook mountainbiken iets voor de gedurfde reiziger. Er zijn verschillende routes die je kunt ontdekken, sommige met een heel mooi uitzicht over de natuurgebieden. Je kunt ervoor kiezen je eigen mountainbike mee te nemen, maar deze kan je ook huren als je daar bent!

Wild spotten

Een andere leuke activiteit in de Veluwe is wilde dieren spotten. Er zijn op de Veluwe namelijk verschillende soorten die je kunt zien. Denk aan edelherten en vossen, maar ook allerlei soorten vogels. Ook bij het dieren spotten kun je ervoor kiezen om dit met een gids te doen, zodat je ook nog iets meer kunt leren over bepaalde diersoorten. Dus, wat ga jij doen in de Veluwe?