Wandel jij met enige regelmaat de nodige kilometers door Roden? Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste wandelschoenen te dragen. Omdat een paar wandelschoenen helaas niet het eeuwige leven hebben, komt er een keer een moment waarop het tijd is voor een paar nieuwe. Omdat vooral in de huidige tijd het aanbod steeds groter wordt, is het voor beginners met name, ontzettend lastig om een paar geschikte wandelschoenen te vinden. De kans dat de wandelschoenen die je altijd hebt gedragen er nog zijn, die is vrij klein en wanneer het je eerste paar is heb je natuurlijk geen idee waar je allemaal rekening mee moet houden. Des te belangrijker is het dus om je te voorzien van een aantal handige tips. Bij deze delen we daarom dan ook een aantal praktische tips voor het vinden van de juiste schoenen.

Wat heb je te besteden?

Ben je jong en is je bedtijd 14 jaar een uur of 21.00, dan is de kans ook vrij groot dat je nog geen bijbaan hebt waar je veel geld mee verdiend. Wanneer je dan op zoek gaat naar een paar wandelschoenen, is het logisch dat je wat minder te besteden hebt. Omdat een paar goede wandelschoenen best aan de prijs kunnen zijn, is het wel belangrijk te kijken naar een paar die ook prettig zitten. Je kunt namelijk wel voor een goedkopere paar gaan, maar de kans dat je dan last krijgt van je voeten, die is vrij groot. Gelukkig kun je het zelf zo  gek maken als dat je zelf wilt. Zo zijn er schoenen van enkele tientallen euro’s, waar je overigens prima op kunt lopen, maar ook van ruim boven de honderd euro.

Ga naar een fysieke winkel

Heb je normaal geen tijd om naar de winkel te gaan, dan is het wel verstandig om dit te doen. Gelukkig is er iedere week zeker één keer koopavond en is de kinder bedtijd 9 jaar van je zoon of dochter vaak toch een uur of 20.00. Dit geeft jou de mogelijkheid om even de stad in te gaan en naar een fysieke winkel toe te gaan om daar te kijken naar een paar geschikte wandelschoenen. Het voordeel aan een fysieke winkel, is dat je namelijk niet alleen direct kunt passen, maar er ook direct een beroep kunt doen op de kennis van de medewerkers die er aanwezig zijn. Dit maakt het dat het een stuk eenvoudiger is om daar naartoe te gaan. Daarbij zijn er ook outdoor zaken die je voeten kunnen meten, waardoor ze precies weten welke demping je nodig hebt.

Weet waar je gaat wandelen

Wandel je allemaal op een verharde weg, dan weet je welke zolen je nodig hebt. Loop je zowel in de bossen, als op verharde wegen, dan kan het zijn dat je een schoen nodig hebt met een speciale zool. Zo zal je in de bossen andere grip nodig hebben, dan wanneer je gewoon op het asfalt loopt. Zorg er daarom dus ook voor dat je weet waar je voornemens bent te gaan wandelen, zodat het type schoen hierop kan worden aangepast.