Wanneer je wilt kunnen genieten van de prachtige natuur en tegelijkertijd wil werken aan je conditie, dan is een flinke wandeling door het prachtige Drentse Roden een absolute aanrader. Waar er verschillende routes zijn voor de wat meer gevorderde wandelaar, zijn er ook ontzettend veel routes die korter zijn dan 10 kilometer. Deze zijn vooral geschikt voor de net beginnende loper. Deze routes zijn trouwens ook bij uitstek geschikt om in je sportbh met rits hardlopend te trotseren. Dus ben jij voornemens om wat extra te gaan bewegen, dan zijn deze routes een absolute aanrader.

De geschiedenis van Roden

Voor de mensen die niet direct bekend zijn met roden, is het goed om eerst wat meer te vertellen over deze prachtige Drentse plaats. Roden is een plaats in de provincie Drenthe, in Nederland. Het is gelegen in de gemeente Noordenveld en telt ongeveer 12.000 inwoners. Roden is bekend om de prachtige omgeving, de historische gebouwen en de vele recreatieve mogelijkheden. De plaats Roden heeft een rijke historie, waarvan veel gebouwen en monumenten getuigen, zoals de Sint-Bonifaciuskerk uit de 14e eeuw, het oude stadhuis uit de 17e eeuw, en de molens De Hoop en De Wieken. Roden heeft ook een groot aantal historische huizen en boerderijen.

Wat is er allemaal te doen in Roden?

Er zijn diverse recreatiemogelijkheden in Roden en omgeving, zoals wandelen en fietsen in de prachtige natuurgebieden zoals de Drentsche Aa en de Reestdal, paardrijden, vissen, varen, en golfen. Roden heeft ook een groot aantal sportverenigingen en een sportcentrum. Er zijn ook diverse culturele evenementen en activiteiten georganiseerd in Roden, zoals de jaarlijkse Rodermarkt, een groot openluchtfeest met muziek, eten en drinken, en diverse kunst- en cultuur evenementen. Roden is een gezellige plaats met een rijke historie en vele recreatieve mogelijkheden, een ideale bestemming voor een weekendje weg of vakantie.

De populairste routes van Roden

Roden ken een prachtige natuur. Waar de één het liefst fietst, de ander in haar shockabsorber ultimate run bra hardloopt, kiest de ander ervoor om heerlijk rustig te gaan wandelen. Zo zijn er een aantal routes die ontzettend populair zijn zoals:

Die Rosenmühle bei Zimmern – Bildstock Rondje vanuit Roden – 9,9 kilometer

Rastplatz / Sitzgruppe im Wald Rondje vanuit Roden – 7,24 kilometer

Gertrauden Kapelle – Waldzell Rondje vanuit Ansbach – 7,21 kilometer

Dit zijn de routes die vooral voor de beginner prima te doen zijn. Niet alleen op basis van de afstand, maar ook op basis van de hoogteverschillen tijdens deze routes.

Zorg voor goede schoenen

Voor de wat meer ervaren wandelaar is het natuurlijk vanzelfsprekend dat ze goed schoeisel moeten dragen. Toch zien we dat veel beginnende wandelaars hier moeite mee hebben. Vaak hebben ze het idee dat ook de wat kleinere afstanden prima kunnen worden gelopen op een paar sneakers. We kunnen je verzekeren, dit is alles behalve verstandig. Zorg er daarom dus ook voor dat je beschikt over een stevig paar wandelschoenen, zodat je voldoende grip en steun hebt. Heb je dit niet, dan is het raadzaam een paar aan te schaffen.