Ben jij voornemens om één van de vele mooie routes rondom Roden te gaan wandelen, dan mogen een paar goede schoenen natuurlijk niet ontbreken. Of je nu kiest voor een ommetje Sterrebos van 2,5 kilometer of je gaat voor de route langs het Mensingebos, in beide gevallen is een goede grip en de juiste ondersteuning van essentieel belang. Wanneer je namelijk een verkeerde stap zet en je glijd weg, dan kan het ook tijdens een korte route desastreus zijn. Speciaal daarom hebben we in dit artikel een aantal tips voor je verzameld, waardoor het vinden van een goed en vooral ook stevig paar schoenen een stuk eenvoudiger wordt.

Kies de juiste maat wandelschoenen

Het dragen van de juiste maat wandelschoenen is belangrijk omdat het kan helpen voorkomen dat je verwondingen oploopt, zoals blaren of verstuikingen tijdens het wandelen. Bovendien kan het dragen van een passende schoen de prestaties verbeteren en comfort verhogen. Het is daarom belangrijk om de juiste maat te kiezen en de pasvorm te controleren voordat je begint met wandelen. Vind je het lastig om te bepalen welke maat je nodig hebt, dan is het aan te raden om naar een outdoor speciaalzaak te gaan. Hier kunnen ze namelijk niet alleen je voeten opmeten, maar kunnen ze ook zien wat het beste past. Net als dat het kopen van je eerste sportbeha in het begin best een uitdaging kan zijn, geldt dit voor je wandelschoenen dus ook.

Kies voor de juiste zool

Wanneer je voornemens bent veel te gaan wandelen, dan is een goede zool in je wandelschoenen natuurlijk essentieel. Afhankelijk van het type voet en ook het type ondergrond waarop je voornemens bent veel te gaan wandelen, heb je een aantal verschillende keuzes. Zo kun je kiezen uit:

  • EVA-zolen: EVA (ethylvinylacetaat) is een soort schuimstof dat veel wordt gebruikt in wandelschoen zolen. Het is lichtgewicht, duurzaam en biedt goede demping.
  • Vibram-zolen: Vibram is een merk dat bekend staat om zijn robuuste, slipvaste zolen. Deze zolen zijn geschikt voor wandelingen over ruig terrein en bieden goede grip en stabiliteit.
  • Orthopedische zolen: Deze zijn speciaal ontworpen voor mensen met specifieke voetproblemen, zoals overpronatie of platvoeten. Ze bieden extra ondersteuning en helpen de voet in de juiste positie te houden.

Kies voor kwalitatief hoogwaardige wandelschoenen

Wandelschoenen zijn er natuurlijk in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Wat vooral belangrijk is, is dat je kijkt naar de pasvorm en dus ook kwaliteit van de schoen. Net als bij het uitzoeken van je sportoutfit, is ook een sportbeha anita belangrijker dan het shirt wat je draagt. Dit geldt dus ook in het geval van wandelschoenen. Je kunt er dus beter voor kiezen voor een kwalitatief hoogwaardiger model, dan dat je kiest voor schoenen die alleen optisch goed ogen. Je zult namelijk al snel merken dat een goede pasvorm en stevige schoen, je vele malen meer plezier oplevert, dan een schoen die niet fijn zit. Wees dus verstandig en gebruik je budget voor een paar goede wandelschoenen.