Wandel jij met enige regelmaat, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat het lichaam niet hetgeen doet wat jij graag zou willen. Helemaal naarmate je ouder wordt of je lichaam overmatig belast, ligt een blessure natuurlijk altijd op de loer. Niet voor niets is het daarom dan ook belangrijk om het rustig aan op te bouwen. Helemaal wanneer je net begint, is het niet aan te raden om direct de nodige kilometers te gaan wandelen. Want ook wanneer je het gevoel hebt dat je lichaam het prima aankan, is het goed tijdig te stoppen. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat je de volgende ochtend wakker wordt met klachten. Nu is een beetje spierpijn niet zo erg, maar wanneer de klachten serieuze vormen beginnen aan te nemen, is het belangrijk actie te ondernemen. Zo kan fysiotherapie harlingen je spieren en gewrichten los masseren, maar zijn er ook klachten waarbij alleen rust de oplossing biedt. Om ervoor te zorgen dat je klachten vroegtijdig herkent, hebben we de veel voorkomende voor je op een rijtje gezet.

Verstuikte enkel

Eén van de meest voorkomende en tevens ook vervelendste klachten of blessures tijdens het wandelen, is de verstuikte enkel. Waar veel mensen denken dat dit op een geasfalteerde weg niet mogelijk is, is dit wel degelijk het geval. Op het moment dat je je enkel verstuikt, beschadig je als het ware niet alleen je enkel, maar ook de spieren en gewrichten daarom heen. Het is daarom dus ook niet voor niets dat goede wandelschoenen met de juiste ondersteuning zo ongelofelijk belangrijk zijn. Een verstuikte enkel kan namelijk enorm veel problemen met zich meebrengen. Wat je vaak ziet, is dat dit namelijk een gevoelige plek blijft, waardoor je ook in de toekomst een verhoogde kans hebt op nogmaals een verstuikte enkel. Belangrijk dus om hier voorzichtig mee te zijn. Om een verstuikte enkel te kunnen behandelen, is het vooral belangrijk dat je veel rust neemt, goed koelt en op ten duur zorgt voor beweging.

Achillespees

Naast de enkel is de achillespees misschien wel het belangrijkste onderdeel die in voet/been te vinden is. Deze wordt er namelijk voor dat er een aanhechting is tussen de kuitspieren en het hielbeen. Achillespeesklachten komen niet van de één op de andere dag en zijn dus relatief eenvoudig te herkennen. Toch zien we, dat er ook heel veel mensen zijn die deze klachten negeren en denken dat het vanzelf over zal gaan. Meestal is dit niet het geval en is rust het enige wat helpt. Een effectieve manier om deze klachten te kunnen behandelen, is middels ‘dry needling’. Dry needling leeuwarden is vooral gespecialiseerd is het verhelpen van wandel klachten. Wat je ziet, is dat klachten zoals aan de achillespees vooral voortkomen uit een stuk overbelasting.

Blaren

Goede wandelschoenen en ook de juiste sokken zijn ontzettend belangrijk. Naast de bovengenoemde klachten, kun je ook te maken krijgen met blaren. Helemaal tijdens een stevige wandeling kan dit zorgen voor ontzettende problemen. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat er een blaar knapt. De kans dat je dan de volgende dag weer normaal kunt wandelen, die is vrij klein kunnen we je verzekeren.