Wandelen met je kind door Roden is natuurlijk bij uitstek de perfecte manier om te zorgen voor je dagelijkse beweging. Maar wanneer je een kind hebt, dan kan dit soms wat lastiger zijn. Helemaal wanneer ze nog heel klein zijn, dan is het niet altijd even handig om een kinderwagen mee te moeten nemen. Helemaal niet wanneer je bijvoorbeeld even lekker door het bos zou willen lopen. Gelukkig biedt een draagzak dan de oplossing. Het grootste voordeel aan een draagzak, is dat je beide handen vrij hebt en je je kindje lekker warm en veilig bij je hebt. Omdat er daarnaast nog veel meer voordelen zijn, hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Wandelen met je kind is gezond

Eén van de grote voordelen van het wandelen met je kind in een draagzak is dat het supergezond is. Niet alleen voor jezelf is lichaamsbeweging belangrijk, maar zorgt ook de frisse lucht buiten voor een verbeterde weerstand bij je kind. Wat je vaak ziet, is dat kinderen in de buitenlucht helemaal tot rust komen en gedurende de wandeling meestal lekker in slaap vallen. Omdat je beide handen vrij hebt, kun je ook na de wandeling thuis je draagzak aanhouden, zodat je je kindje niet wakker hoeft te maken. Doordat je ook thuis blijf bewegen, zal je kind het idee hebben dat jullie nogs steeds aan het wandelen zijn.

Je hebt beide handen vrij

Vooral in de eerste paar weken van het nog prille leventje van je baby gebeurt er vanalles. Zo hebben we in de eerste paar maanden een regeldag baby en kunnen ze erg claimerig zijn. Door je kind ook thuis in een draagzak te doen, voelen ze de veiligheid van de moeder en zullen ze een stuk rustiger zijn. De geur en hartslag zijn ze immers gewend van het 9 maanden lang veilig en warm in de buik zitten. Op het moment dat je je kind in de draagzak hebt zitten, zul je merken dat ze een stuk rustig zijn. Daarbij heb je ook het voordeel dat je je beide handen vrij hebt. Zo kun je gerust even stofzuigen, dweilen of andere kleine huishoudelijke taken doen. Heb je geen draagzak en moet je je kindje noodgedwongen op de arm houden, dan wordt het een stuk lastiger uiteraard.

Je kind voelt zich vertrouwd

Het is niet zomaar wat. Eerst heeft je kindje 9 maanden lang veilig in de buik gezeten en werd er volledig voor hem of haar gezorgd en ineens moeten ze nu een hele hoop zelf doen. Ze moeten eten, drinken en ook ineens zelf ademhalen. Allemaal dingen die voor ons volwassen vanzelfsprekend zijn, maar ook een kind nieuw. Niet voor niets biedt een draagzak in de eerste paar maanden uitkomst. Dit geldt ook voor het inbakeren van je baby tijdens het slapen. Door ze lekker compact in te wikkelen, hebben ze het gevoel alsof ze weer in de baarmoeder zitten, waardoor ze een stuk relaxter zullen zijn.