Wandelen is natuurlijk vanuit verschillende perspectieven ontzettend leuk en vooral ook gezond om te doen. Niet voor niets is het advies daarom dus ook om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen. Dit kan dus bij uitstek met een heerlijke wandeling. Maar wil jij nu de allermooiste plekken kunnen zien van het prachtige Roden? Dan heb je wel iets meer tijd nodig. Speciaal daarom hebben we een aantal te gekke wandelroutes voor je, die je absoluut moet hebben gewandeld. Niet alleen is het gezond, maar ook prachtig om de verschillende bezienswaardigheden te kunnen zien. Zorg er wel voor dat je voldoende drinken meeneemt. Bij voorkeur in een rugtas. Een strandtas met rits is natuurlijk niet heel praktisch om te dragen.

Maradies-Seen – Die Rosenmühle bei Zimmern Rondje vanuit Roden

De wandelroute Maradies-Seen – Die Rosenmühle bei Zimmern is een mooie wandelroute rondom Roden. De route leidt langs verschillende meren, waaronder de Maradies-Seen en de Rosenmühle bei Zimmern. De route is ongeveer 18 km lang en is geschikt voor wandelaars met een gemiddelde conditie.

Je begint bij het treinstation van Roden en leidt langs de oevers van de Maradies-Seen. Hier kunt u genieten van prachtige uitzichten op het water en de omliggende natuur. De route gaat verder naar de Rosenmühle bei Zimmern, een oude watermolen die nu een restaurant herbergt. Hier kunt u een pauze nemen en genieten van een hapje en een drankje.

De route gaat verder naar de omgeving van de Rosenmühle bei Zimmern, met haar prachtige natuur, waaronder bossen en velden. Ook leidt de route langs een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder oude landhuizen en kastelen.

Deze route eindigt weer bij het treinstation van Roden. Het is aan te raden om wandelschoenen te dragen en voldoende water en eten mee te nemen. U kunt ook een wandelkaart van de route kopen bij de VVV of een lokale outdoorwinkel voor meer informatie over de route en de omgeving.

Die Rosenmühle bei Zimmern – Bildstock Rondje vanuit Roden

De wandelroute Die Rosenmühle bei Zimmern – Bildstock is een mooie wandelroute rondom Roden. De route is ongeveer 12 km lang en leidt langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder de Rosenmühle bei Zimmern en de Bildstock. De route is geschikt voor wandelaars met een gemiddelde conditie.

Het begin van deze route is bij de Rosenmühle bei Zimmern, een oude watermolen die nu een restaurant herbergt. Hier kun je een pauze nemen en genieten van een hapje en een drankje. De route gaat verder langs de omliggende natuur, waaronder bossen en velden. Je passeert ook enkele historische bezienswaardigheden, zoals oude landhuizen en kastelen.

Je eindigt bij de Bildstock, een historisch kapelletje dat in de 18e eeuw is gebouwd. Het kapelletje is een populaire bestemming voor pelgrims en toeristen. Vanaf hier kun je genieten van prachtige uitzichten over de omgeving.

Tot slot

Dit zijn slechts twee van de meest prachtige wandelroutes in Roden. Omdat het soms best pittig kan zijn, is het aan te raden om goede wandelschoenen te dragen. Om er nu zeker van te zijn dat je goed loopt, kun je de navigatie op je telefoon aanzetten. Handig is wel om een telefoontasje voor je telefoon mee te nemen. Zo hoef je je telefoon niet te verliezen tijdens de tocht.