Wanneer je regelmatig gaat wandelen, dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je de juiste kleding en ook schoenen draagt. Afhankelijk van waar je loopt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je schoenen draagt die passen bij het terrein waarop je je begeeft. Je kunt je voorstellen dat je op bijvoorbeeld een vlakke ondergrond andere schoenen draag, dan wanneer je flinke heuvels moet zien te trotseren. Toch is er één kledingstuk, wat overigens alleen voor vrouwen geldt, die je eigenlijk altijd zou moeten dragen en dat is een sportbeha. Waarom dat vertellen we je nu.

Ondersteuning

Bij iedere stap die je zet zul je merken dat de zwaartekracht z’n werk doet. Dat gebeurt niet alleen doordat je voeten weer in contact komen met de grond, maar ook je borsten zullen bewegen. Een sportbh met rits biedt goede ondersteuning aan je borsten tijdens het wandelen. Tijdens het wandelen bewegen je borsten op en neer, wat oncomfortabel kan zijn en zelfs pijnlijk kan worden. Een sportbeha helpt deze beweging te verminderen en zorgt voor meer comfort tijdens de wandeling. Niet voor niets dus dat het aan te raden is om ook tijdens het wandelen een goede en stevige sportbh te dragen.

Voorkomen van pijnlijke borsten

Het dragen van een sportbeha kan voorkomen dat je pijnlijke borsten krijgt tijdens en na de wandeling. Tijdens het wandelen worden je borsten blootgesteld aan trillingen en bewegingen die ongemak kunnen veroorzaken. Een sportbeha kan helpen om deze ongemakken te voorkomen. Helemaal wanneer je regelmatig een flink eind gaat wandelen, kun je hier op lange termijn serieuze hinder van ondervinden. Ook wanneer je jong bent en misschien een wat kleinere cupmaat hebt, is het dragen van een shockabsorber sportbh dus van essentieel belang.

Voorkom beschadiging van het weefsel

Je borsten bestaat voor het grootste gedeelte uit weefsel. Juist omdat er geen spieren in je borsten zitten, is het voor het lichaam dus niet mogelijk om deze bij iedere stap die je zet aan te spannen. Draag je geen goede of helemaal geen sportbh, dan loop je het risico dat dit weefsel op lange termijn beschadigd raakt, met als gevolg dat je een grotere kans hebt om hangende borsten.

Ademend vermogen

Veel mensen onderschatten de intensiteit van een stevige wandeling. Het is daarom dus ook niet vreemd dat je bij een flinke tocht begint te transpireren. Draag je dan een sportbh, dan kan het vocht gemakkelijk worden opgenomen en worden afgevoerd. Daarnaast zorgt een sportbh ook voor extra ventilatie, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor zweet- en schuurplekken op de huid.

Betere prestaties

In het verlengde van hierboven genoemde belangen, zal het dragen van een goede bh ook bijdragen aan je prestaties. Op het moment dat je rug, nek en schouders het gewicht van je borsten moet dragen, zul je merken dat je dit steeds meer energie gaat kosten. Draag je een goede bh, dan wordt dit gelijkmatig verdeeld en zul je het conditioneel veel langer vol kunnen houden.