Soms is een vakantie echt even nodig om je energie weer een beetje op te laden. Sommige mensen kiezen dan voor het buitenland zoals spanje en gaan dan voor een auto huren spanje. Spanje is een van Europa’s grootste landen en heeft mooie kustlijnen en landschappen. Een vakantie in Spanje zal dan ook een heel indrukwekkende ervaring kunnen worden. Toch kiezen veel mensen voor een mooie, maar budgetvriendelijke vakantie in eigen land. Lees er hier meer over!

Mooie plekken ontdekken in Drenthe

Je kunt kiezen voor auto verhuur om door Drenthe te reizen. Drenthe heeft ontzettend mooie plekken en je kunt hele mooie wandeltochten maken in de omgeving van Roden. Ook heeft Drenthe heel veel interessante bezienswaardigheden. Wanneer je gaat wandelen, kan je overal rustig bij stilstaan en alles in je opnemen. Een wandeltocht heeft veel voordelen. Het is natuurlijk ook goed voor je gezondheid, en het is leuk voor kinderen om te spelen in de bossen.

Hunebedden van 3100 voor christus

Wanneer je in de omgeving van roden gaat wandelen, dan moet je echt eens de hunebedden bekijken. De Oerprovincie van Nederland is Drenthe en dit komt omdat de prehistorie hier nog zichtbaar is. Nog voordat Zuid-Holland bestond, woonden er al mensen In Drenthe en dat maakt deze provincie ontzettend bijzonder. Zo kan je een hunebed vinden uit 3100 voor christus.

De grafheuvels bekijken

Naast hunebedden kan je ook grafheuvels vinden. Deze grafheuvels zijn zo’n 2500 jaar oud en komen nog uit de ijzertijd. Wanneer iemand kwam te overlijden, dan werd degene verbrand. Het as van de overledene werd daarna met heideplaggen bedekt en zo kreeg je op den duur heuvels

De Woldzigt molen in Roderwolde

Wanneer je een wandeltocht in Roderwolde gaat maken, kom je vanzelf de Woldzigt molen tegen. Dit is een molen die door twee boeren gebouwd is in 1852. Dit is de hoogste molen van Nederland en is erg uniek. In deze molen wordt ook een demonstratie van olieslagen gegeven en is geopend op donderdag tot zaterdag. 

Overnachten in een vakantiehuisje

Er is zoveel te bekijken in de omgeving van Drenthe dat je het misschien leuk vindt om er te overnachten in een vakantiehuisje. Dit kan je doen bij Norg. Norg is een hele mooie omgeving in het bos, waar je volledig tot rust kan komen. Voor kinderen zijn er verschillende uitstapjes te vinden in de buurt, zoals het land van Bartje of sprookjeshof Zuidlaren.

Vakantie in Nederland

Er zijn dus ook in Nederland ontzettend veel mooie plekjes om eropuit te trekken en hier vakantie te vieren. Je hoeft dus niet per se naar Spanje te gaan om heerlijk tot rust te komen met het gezin. Dit kan allemaal in eigen land, en Drenthe is een perfecte plek om eens te bezoeken. Het gebied in Drenthe is ontzettend mooi, er zijn veel wandelroutes rondom Roden. Ook voor kinderen zijn er verschillende belevingspaden te vinden. Zo blijft het voor het hele gezin een uitje om niet snel meer te vergeten.